Cephalotus Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Proszę wrzucać zdjęcia tłustoszy, które chce się zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Witam. Proszę o identyfikacje tłustosza.Z góry dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Bez kwiatka nie jestem pewny ale wydaje mi się że jest to wesser x emarginata. Lecz mogę się mylić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Dzieki, Zobaczymy jeszcze co ludzie napiszą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Mi to na Tine wyglada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Wydaję mi się,że to Tine,jak wyżej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Nie znam się na tłustoszach, ale P. 'tina' nie ma tak wywiniętych liści do góry, więc nie sądzę by to była ona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Emarginata x weser Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 identyfikujących zapraszam do ogarnięcia zdjęć tiny... http://cpphotofinder.com/pinguicula-tina-3867.html poczekaj na kwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumiś Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Co to za rodzaj tlustoszy? ?? http://hostuje.net/file.php?id=7ce9588a040...18f6a11f3ce60f0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Rodzaj? Zapewne Pinguicula. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Artistide Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumiś Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 chodzi mi o zaznaczone nr pelne nazwy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Rodzaj to określenie np. Jakiego rodzaju to roślina owadożerna? Muchołówka? Kapturnica? Tłustosz? W tym przypadku masz się zapytać ''Co to za gatunek tlustoszy? ??'' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 1. P. 'Weser' 2. P. gracilis x moctezumae 3. P. gigantea x moctezumae (alba?) 4. P. 'Tina' 5. P. 'Sethos' lub holenderska P. 'Tempa' Ale to jest taka moja strzelanka dla zabicia czasu, bo na tym zdj nie ma czystego gatunku, to co widać - wszystko hybrydy, jednoznacznie raczej nikt ci tego nie określi, może poza sprzedawcą Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, wiem że trudno zidentyfikować tłustosze bez kwiatów ale jakoś roślina nie ma ochoty kwitnąć. Posiadam ją od zeszłego roku. Proszę o próbę identyfikacji. Roślina ma 6,5 cm średnicy. Edytowane 13 Czerwca 2012 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi